2008-08-31
 17:44:03

Fridas middagstips - Tacogratäng

Här kommer ett hett tips på en supergod och samtidigt väldigt simpel rätt som vi testade häromkvällen:

Tacogratäng:
  • Ett paket köttfärs
  • En påse tacochips
  • 3 dl matlagningsgrädde (jag använder soyagrädde - går lika bra)
  • Riven ost
  • En till två tomater
  1. Sätt på ungnen (tror jag hade 200 - 250°C nånting)
  2. Stek köttfärs och häll i tacokryddan (precis som du gör tacoköttfärs).
  3. Smöra sedan en ugnsform under tiden köttfärsen puttrar. Häll i tacochipsen så det blir ett lagom lager.
  4. Häll på tacoköttfärsen och sedan matlagningsgrädden. Lägg på tomatskivorna (inget måste) och ha sedan på den rivna osten.
  5. Släng in det i ugnen tills osten börjat få färg.
  6. Servera med tacosås och gräddfil.



Bon Appétit! ♥
2008-08-31
 06:16:36

Late update

Äntligen kan jag blogga! :P När jag kom hem från jobbet igår visade det sig att min laptop bestämt sig för att dö. Litegrann. Sedan lyckades M återuppliva den trots allt, vet inte hur många liv den här stackarn har egentligen ;)

Senaste nytt:
Fredagen var en händelserik dag. Först var det introduktionsmöte i skolan. Det gick bra, och jag fick en väldigt positiv uppfattning av institutionen, klassen och programmet. Allt kändes mycket mer välorganiserat än på min förra utbildning. Vi ska tydligen bli "nollade" också, men det verkar vara ganska roliga aktiviteter på nollningsschemat, så som sittningar med olika teman, pubrundor osv. Dessutom är mycket i samarbete med Chalmers. Dock fick vi en massa papper, vilket kändes onödigt - de borde faktiskt tänka mer på miljön! :S



Senare på kvällen hade jag körkortsfest för några vänner. Det blev väldigt lyckat, med både guitarr hero och dancing stage :D Tyvärr kunde inte alla komma men vi blev ändå 9 pers och det var jättetrevligt. Tack alla! :)

(Anledningen till att det är så mycket tjat om mitt körkort är att det tog mig sammanlagt två år, inklusive två st halvårslånga uppehåll, att lyckas ta det. Detta eftersom jag försökte ta det när jag precis flyttat hemifrån och försökte hinna med körlektioner, övningskörning i Hindås samtidigt med studier och jobb vilket blev lite svårt... Nu är det dock fixat och det har vi firat :D)

Nu ska jag strax iväg och jobba, känns som om jag nyss kom från jobbet (jobbade till kl. 21 igårkväll) så jag får uppdatera mer med bilder och sånt sedan! Känner mig verkligen som en zombie idag, har (återigen) sovit dåligt de senaste nätterna...

Ha en bra dag alla ♥
2008-08-30
 19:08:30

Jobbfrogg

Hej! Sitter på jobbet nu och bloggar. Ville bara ge ifrån mig ett litet livstecken ;) Började nämligen blogga imorse, men blogg.se i samarbete med min dator bestämde sig för att jäklas så det blev inget inlägg. Återkommer senare ikväll (om jag orkar).
Kram på er ♥
2008-08-29
 16:36:58

Irriterande!

Mamma ringde mig vid 11-tiden imorse och undrade om jag hört nåt från min yngre bror, vilket jag inte hade. Då sade hon att han aldrig kom hem igårkväll och att hans mobil var av och hon inte visste var han var. Hon lät väldigt orolig, för han brukar alltid komma hem. Ingen av hans kompisar verkade veta heller.

Sedan ringde jag mamma vid 16-tiden och då hade hon fortfarande inte hittat honom, hon befann sig då på Chalmers (där han varit igår) och letade. Hon lät ännu mer orolig. Jag blev väldigt orolig eftersom han varit borta hela dagen.

Senare ringer mamma igen och har hittat honom. Han hade festat på Chalmers och sedan varit där hela dagen, utan att sova sade han. Jag blev j-vligt sur med tanke på att jag oroades i onödan pga att han gett f-n i att höra av sig. Jag fick iaf skällt på honom o sedan kändes lite bättre :P

Det kan tyckas löjligt att jag oroar mig så lätt, men jag har upplevt vissa saker i mitt liv som ligger till grund för det...

Jaja, nu kan jag slappna av iaf...
2008-08-29
 08:49:25

Sömnigt värre

Idag är jag trött. Kunde inte somna igår, somnade runt 3-tiden inatt, och vaknade (av väckarklockan + telefonen) kl 8. Ska snart cykla iväg och handla (det som jag inte orkade ta igår med all annan packning), får hoppas jag piggnar till då!

Idag har jag introduktionsmöte i skolan, min första dag på arbetsterapeutprogrammet så att säga. Nu blev jag plötsligt nervös :S

Min vana trogen publicerar jag ett youtubeklipp då jag inte är i stånd att skriva så mycket i detta yrvakna tillstånd ;)


Älskar brytningen vid 2:51, helt plötsligt blir det 80-talsdisco mitt i balladen ;)

Har börjat lyssna mycket på Lionel Richie ♥ Precis som pappa gillar jag hans musik.

Nope, got to go! Ha en bra dag alla ♥
2008-08-28
 17:20:27

Frida - den starke karln

Nu är jag trött! Det tog evigheter att gå till järnaffären och Torget, handla allt och ta sig hem (och ändå fick jag inte plats att handla all mat). Har inte ens hunnit med städningen än :S Får försöka ta det strax.

Inte undra på att jag är trött. Allt detta fick jag släpat hem (klicka o läs):


Det är jag som är stark karl
i det här hushållet :P

Om jag hade ont i rygg/axlar/nacke innan är det inget emot nu. Ska försöka ta mig ett avkopplande bad ikväll. Tycker jag förtjänar det. Och ett glas rött vin och en bit 70% choklad framför SATC ;D

En annan sak jag tyckte mig förtjänade var den här:


Den gör mig glad :)


Tycker så mycket om den färgen

Fick även ramat in den fina tavlan som vi fick av min morbrors familj när vi fyllde "45" (20+25) för evigheter sedan:

Förhoppninsvis blir det
taveluppsättning ikväll :)

(Tycker bilderna blev lite konstiga, jag har inte riktigt lärt mig fotoredigering än)

Hej svejs
2008-08-28
 12:02:10

Frida i städar - och fixartagen

Nu ska jag snart iväg på promenad till Torget och shoppa lite nödvändigheter inför morgondagen. Sedan blir det fortsatt städning här hemma. Allt ska bli så bra inför festen imorgon ♥

Idag känner jag mig lite gladare också :)
2008-08-27
 23:04:55

Inget boknördande här inte

Hittade ett roligt test hos Stina :)



Nej fy på mig, här måste genast bättring ske! :D
(Fast jag räknade inte med alla ljudböcker jag lyssnar på förstås :P)
2008-08-27
 19:28:45

Grodflumm

Oj, nu är man seg (igen). Sov middag i två timmar och vaknade (om möjligt) ännu tröttare än innan... Satte mig vid datorn och slösurfade lite, sedan ringde telefonen och det blev ett långt samtal. Sen ett till. Ibland behöver man prata av sig helt enkelt...



Seg efter jobb

Bjuder på en dagens (unfit):
Kappa från MQ
Skor - LeCoqSportif
Hjälm (på golvet) från Nån Nätbutik
Dränkt-katt-look från 10 Minuters Cykling I Regn
Trötthet från Flera Veckors Sömbrist

(Ursäkta den extremt gryniga bildkvaliteten)

Nu ska jag dock försöka laga mat, inte ätit mycket mer än lite frukost idag (bra jobbat, frida) o det börjar kännas av. Jag måste sluta slarva med maten, det är bara dumt. Tänkte försöka göra nåt med pasta, kyckling, chilisås och paprika... Får väl hitta på nåt eget :) Hejs ♥
2008-08-27
 06:07:01

Good morning sunshines

Nu sitter jag här och är så trött att jag knappt finner ord... Publicerar därför ett youtube-klipp på lite underbar nostalgi med allas vår Ika i rutan istället:


Någon som minns? ;) Visst är hon tuff, men lite läskig samtidigt!

Tur att jag slutar 14 idag. Kommer troligtvis slockna när jag kommer hem... (såvida jag inte fått i mig tillräckligt många koppar kaffe under dagen att jag är helt stirrig.)
2008-08-27
 00:20:09

Det där med självdisciplin...

...är nog inte min starkaste sida, nej. Nu sitter jag här och ska upp om 5,5 timmar och jag har sovit dåligt de senaste nätterna... Jag var ju bara tvungen att ha en kopp blåbärsthé med honung (mmm!) och sen var jag ju bara tvungen att kolla in bloggar och (b)logga in här... ← Dåligt skämt = trött Frida.

Och på tal om disciplin:



Det var trevligt ute i skogarna, men jag önskar (som alltid) att jag kommit ut tidigare och ångrar det verkligen... Det blir så kompakt annars. På ca ett dygn hann jag med följande:
-Baka äppelkaka två gånger
-Hälsa på pappa
-Hälsa på farmor
-Hälsa på annan släkting
-Köra från Hindås till Mölnlycke och tillbaka
-Köra till Borås (och köra FEL ensam med endast en sur icke-kartläsande katt i bilen) och tillbaka
-Plocka kantareller
-Läsa ut min bok (på bussen hem)


Ändå fanns det mycket mer jag hade velat göra... som att umgås mer med familjen, stanna upp och bara ta det lugnt...


Nu ska visst pappa börja läsa min blogg också... Känns ju... bra (Hej pappa :D)

Nattinatt ♥
2008-08-25
 13:23:45

Den 25:e smäller det... eller kanske inte

Smälla lär det inte göra här idag, inte i min plånbok iaf som är ekande tom. Inte förrän på onsdag kommer lönen (och inte lär det smälla så högt då heller). Lika bra att vänja sig, kommer vara fattig (student) de närmast kommande tre åren :O

Känner mig (läs: försöker vara) aningen gladare idag, men tyvärr inte piggare. Sover inget vidare bra om nätterna, drömmer obehagligt och vaknar med huvudvärk och nackspärr.

Önskar jag kunde befinna mig här istället, utan krav eller måsten:


Längtar så tillbaka!

Det var iaf härligt med cykelturen igår, den hjälpte. Joggingrundan imorse kändes också bra. Ska hälsa på pappa senare idag och farmor imorgon, får passa på innan jobbet börjar igen. Kan kännas bra med lite miljöombyte ibland, bort från betongen och ut i skogen ;) Jag börjar få starka höstkänslor nu, såg en del svamp i skogen när jag var ute och joggade förut. Undrar just om det kan finnas några kantareller i skogarna ännu?


Bild på mina fynd
från förra året

(Blogg.se är så otroligt segt! Råkade ändra min design igår, bara för att jag ville testa men jag fick aldrig se hur det såg ut förrän idag och nu ändras det inte tillbaka...)

Nej, nu ska jag ta hand om tvätten och göra lite todostuff innan jag åker...
Hej på ett tag ♥
2008-08-25
 00:30:51

Cykeltur och grodföda

Det blev en lång och härlig cykeltur i eftermiddagssolen. Totalt cyklade vi 22,7 km (enligt cykeldatorn). Till M:s pappa och tillbaka. Inte så illa :)


Så här såg vi ut idag


Jag med min fina hoj


Solsken och fluff

Sedan skulle vi grilla, men det blev inte så lyckat... Dagens heta tips: grilla inte laxfilé på engångsgrill. Speciellt inte vid tidsbrist och hunger efter att ha cyklat långt med lite mat i magen.

De är nog mer anpassade efter korv och liknande. Så det slutade med att vi gick in och använde grillstekpannan istället. Resultatet blev inte så dumt iaf :)

En mindre trevlig sak på hemvägen var att jag råkade svälja en fluga. Det är inte första gången det händer men det är inte trevligt precis! :P Hyperventilerande av utmattning i slutet av en uppförsbacke, skulle jag ta mig ett djupt andetag och... gulp! Nånting satt fast i min hals! Panikslagen höll jag mig för strupen och försökte harkla upp eländet. Just då valde en tokig gubbe att stanna sin cykel för att prata med mig. Jag stod mest och harklade och hostade som om jag kämpade för mitt liv medan han pratade på om att "Kämpa för miljön!" och liknande, utan att ta minsta notis om mitt beteende...

Då insåg jag att jag verkligen håller på att förvandlas till groda (tyvärr inte till prins/prinsessa):

Roade mig med photoshop + ritbräda lite ikväll. Detta är faktiskt min premiärbild med brädan. Hade dock tänkt att göra en snabbskiss mest för skojs skull, men min dumma laptop valde att strejka o stänga av programmet var femte minut, så jag fick göra om allting... Men till slut så blev det en frog till froggen :)

Nu ska jag sova... Och vi som skulle lägga oss tidigt ikväll... Nattinatt ♥
2008-08-24
 14:00:07

Yellow sunday

För mig är söndagar gula. Allways been. Fast tisdagar också, men de är mer starkt gula. Söndagar har en mer ljusgul nyans. Pratade nyligen om det där med veckodagar och färger med några vänner. Alla hade vi olika färger som vi tänkte oss på olika veckodagar, en del gemensamma men inte alla. Låter det konstigt? ;) Det är inte alla som sätter färg på sina dagar, min sambo verkade tycka jag var knäpp när jag nämnde det. (Till saken hör att jag aldrig riktigt gillat söndagar. Eller tisdagar. Eller färgen gul.) Nåja, nog om detta! ;)

Några saker jag fått på senare tid:


Blommor från M:s mamma
i "körkortspresent"


Kort från mormor,
bil + kort från M:s mamma,
örhängen från mamma


Söt liten verktygshammare
från mamma, som går att
plocka isär till två skruvmejslar.



Plasthammare som jag fick av min yngre bror
på Göteborgskalaset, där han vann den ;)



Snart ska vi ta oss iväg på en liten cykeltur är det tänkt. Hoppas det blir snart, för vi får inte bli för sena ikväll. Imorrn börjar sambon jobba igen (jag börjar först på onsdag), men jag tänkte också försöka vända rätt på dygnet igen.

Hej så länge
2008-08-23
 20:31:36

En bild säger mer än tusen ord

Tänkte bidra med några bilder innan vi sätter oss vid teven och äter lite gott:




Saker jag shoppat på senare tid:



Kjolar, träningskläder, underkläder etc.

Några läckra lila armband
Några läckra lila pärlarmband

Sötaste sommarväskan
Sötaste sommarväskan


Bästa planeringsvännen :)

Nej, usch vad segt blogg.se är såhär på lördagskvällen (inte så konstigt iofs). Det får bli allt från mig för ikväll!
2008-08-23
 14:00:23

Listigt värre

Jag mår inget vidare idag tyvärr.
En liten lista kanske kan pigga upp:


Jag förra helgen

Fyra jobb som jag har haft:
Lagerarbetare på Alberts Kontorvaror :)
Julkortssorterare på Posten
Vårdbiträde på äldreboende
Dagisvikarie

Fyra filmer jag kan titta på - om & om igen:
Harry Potter-filmerna
Amelie från Montmartre
The Matrix (och andra bra sci-fi-filmer)
Grease (och liknande romantiska filmer)

Fyra platser där jag har bott:

Lägenhet i Göteborg (som bebis)
Hus i Hindås (två olika)
Lägenhet i Hindås (två olika)
Lägenhet i Frölunda

Fyra färger jag gillar att klä mig i:

Svart
Vitt
Rosa
Grått

Fyra färger jag inte klär i:
Beige
Orange
Knallrött
Brunt

Fyra tv-serier jag gillar:

Miami Vice ;)
The Simpsons
SATC
4400 (och andra sci-fi-serier)

Fyra platser där jag varit på semester:

Grekland (Kreta)
Frankrike (Paris)
Danmark
Malta

Fyra sajter jag besöker dagligen:

Metro
Google
Blogg
Youtube

Fyra favoriträtter:

Kycklingrätter
Pajer
Grillspett
Fläskfilé

Fyra saker jag helst inte äter:

Korv
Senap
Majonäs
Snigel

Fyra ställen där jag skulle vilja vara just nu:
På något varmt ställe, t.ex. Hawaii
I en solstol
Under en palm
Nära en pool


Ja tack! (Bild från vår Grekandsresa i juni)
2008-08-22
 18:11:30

Fredagsdepp

Idag har jag städat mest hela dagen. Känns som att jag har blivit lite deppig nu igen, men försöker vara pepp och inte depp. Har bara ingen riktig ork eller viljestyrka. Känns lite tungt.

Så här glad försökte jag se ut igår utanför Liseberg iaf:



Det kanske bara är en tillfällig svacka, litet snartslutpåsemesternochenveckakvartillskolstart-ångest.

Dagens bästa:
  • En jättefin körkortsgratulation från finaste mormor på posten :)
  • Solsken
  • Söta bloggkommentarer
Snart ska vi gå en liten promenix och hyra film + köpa tacosingredienser. Jag har massor med recept hemma + i datorn men absolut ingen fantasi eller ork att testa nåt nytt. Tacos och fredagsfilm är ju aldrig fel iofs :)

Hoppas ni får en fin fredagskväll! ♥
2008-08-21
 21:27:08

Tröttur Fridur

Det var skoj på Liseberg, men nu är jag väldigt trött. Nu ska vi snart se på några avsnitt SATC tror jag och kanske dricka lite vin, sen sova.

Imorgon vill jag vakna upp tidigt, utvilad och glad så jag orkar fixa allt på attgöralistan (eller snarare listorna, jag har en förmåga att sprida ut dem).

Bra just nu:
  • Har fått hämtat körkortet
  • Min fina planeringsvän har anlänt ♥
  • Fest att se fram emot
  • En HEL helg kvar av semesterledigheten
  • Snart skolstart :)

Mindre bra just nu:
  • Ser förjäklig ut på körkortsbilden, som en sönderknarkad rysk spion ungefär (hoppas jag inte behöver visa upp det för nån polis - inte innan prövotiden är över).
  • Bara EN helg kvar på semestern
  • Snart skolstart :S

Nej, nu ska jag gaska upp mig och ägna mig åt följande:



Ha en trevlig kväll alla söta som läser! ♥
2008-08-21
 14:34:24

Froggjogg

Tjoho! Har lyckats ge mig ut på den obligatoriska joggingturen (men jag längtar tills jag ska börja träna "ordentligt" på nåt träningscenter, det är det enda som biter på mitt fläsk). Lyckades även lämna tillbaks filmen vi såg igår: Just like Heaven. Vi brukar annars inte se romantiska komedier, det brukar mest bli sci-fi/actionrullar. Jag brukar själv gilla sådana filmer, men ibland känner man för nåt litet mer lättsmält helt enkelt.

Nu ska vi snart åka iväg till Liseberg, tjoho! :)
2008-08-21
 11:30:39

Blogga är ute

Hm, så har man precis börjat blogga och får syn på följande.

Men de skrev inget om att frogga, right? ;)
2008-08-20
 15:34:41

Segur Fridur

Idag är en seg dag. Jag har inte lyckats åstadkomma mycket alls (hittills). Jag måste vara expert på att bränna tid. Men men, dagen är inte slut än! Än finns det tid kvar att utnyttja!

Eftersom jag älskar listor, passar det fint att publicera en dagens-to-do:
  • Städa (så mycket som möjligt, det är katastrof här hemma)
  • Kolla upp studielitteratur
  • Kolla upp träningscenter
  • Fixa med viktiga papper och kvitton (har skjutits upp alldeles för länge nu)
  • Ringa pappa
  • Fota
  • Maila
  • Promenad till Posten + Järnia + filmhyrning
  • Dagens sit-ups + benträning
  • Tvätta
  • Kolla på photoshop etc med M
Får se hur mycket (om ens något?) som hinns med i denna sengångartakt.

För att lätta upp stämningen lite bjuder jag på en out-fit (fast det får bli lördagens, i brist på annat):


Jag ber om ursäkt för det urusla kvaliteten, jag har uppenbarligen inte lärt mig behärska M:s avancerade kamera.

Klänning: Gina Tricot
Halsband: Glitter
Leggins: BikBok
Benvärmare: Vet ej, troligtvis från nån dansaffär på slutet av 90-talet när jag gick på mellanstadiet, skabbigt värre.
Underkläder & strumpor: Minns ej, kanske H&M?
Skor: DinSko
Smink: The Body Shop
Överlägset ansiktsuttryck: För Mycket Vin Till Maten :D
Kamera: M

Mina föresatser att ha en modeblogg ser ju verkligen goda ut ;)
2008-08-20
 13:08:40

Evil Frida

Nu har jag också gjort evil-testet som jag hittade hos Åsa:

Du är 14% ond!


Du är en aningen ond, fast i smyg!

Ett test från testportalen.se


Se där, även solen har sina fläckar! ;)
2008-08-19
 16:42:07

Hjälp

Det är fantastiskt kul att frogga - men jag blev just lite rädd när jag verkligen insåg hur tidskrävande det är! Jag vill ju blogga om allt, men samtidigt hinna med att läsa en massa andra bloggar och kommentera och fota och lägga upp bilder, men just nu tar det hundra år att fatta hur allt funkar för jag är så trög! ;P

Varför kan jag aldrig fatta mig kort? Jag kommer skrämma bort folk från min frogg med det här ordbajseriet :D

Jag har iaf varit på körskolan - köpte blomma + choklad till skolan och halsband + personligt kort till Camilla. Tyvärr var hon inte där när jag kom :(

Snart ska jag och pojken iväg på restaurang och bio! Vi ska se "The Dark knight". (Nån som sett den?)

Såhär ser vi ut tillsammans (bild från i söndags):

Jag ser aningens fet ut men det passar ju in i grod/paddtemat :D

Hej så länge!
2008-08-19
 10:19:05

Bilfrogg

I söndags var första gången jag var ute och körde själv på vägarna (och gjorde Göteborg osäkert), så här såg det ut före avfärd:

Så här såg det ut när jag skulle köra! (Något ansträng leende men ok! :P)

Såhär såg det ut när jag skulle köra! (Något ansträngt leende men ok! :P)



Här har vi en till vacker bild på mig i mammas bil:

2008-08-19
 10:12:52

Attans

Varför lyckas jag inte ens lägga upp en användarbild på min blogg? Det börjar ju bra det här... Och jag som har så stora ambitioner och planer och tror mig kunna greja en helt egen bloggdesign, som det är nu fattar jag inte ens hur man redigerar teckensnittet. Yes.

Nu ska jag strax iväg, ska åka till körskolan med blommor och tacka! Tog mitt körkort i torsdags, efter mycket slit, underbart! Skulle vilja hitta nåt fint att ge till min underbara körlärare Camilla också, utan henne hade det aldrig gått! Hon kändes mer som en personlig coach för mig faktiskt :) Kommer sakna att köra med henne... Får se vad jag hittar på.
2008-08-18
 23:11:43

hello world

Nu är det alltså fullbordat. Jag har efter mycket tvekande (under cirka ett års tid) skaffat mig en blogg. Att man aldrig ska kunna ha lite pli på sig själv! ;) Ändå infann sig ett angenämt litet pirr i magen när jag såg MIN blogg dyka upp på skärmen. (Fast jag hoppas kunna göra nåt åt layouten så småningom.) Bäst att börja frogga! Nu finns det ingen återvändo...