2008-10-31
 07:26:10

Sömndrucken

Satt uppe till 12 med skolarbete inatt, och med stackars Sara som satt på msn och höll mig sällskap! Hon och jag kommer nog båda vara hyfsat trötta idag. Jag borde nog hoppat över träningen igår istället :/ Den här veckan har varit helt galen: har jobbat en kväll efter skolan och ska jobba idag direkt efter skolan igen. De andra kvällarna har jag tränat. Imorgon ska jag upp tidigt och jobba, sedan på halloweenfest på Chalmers och sen jobba söndag kväll igen. Jobbade hela förra helgen också så jag blir trött bara av att tänka på det :P Ibland är det bättre att bara göra och inte tänka för mycket.

Ser fram emot halloweenfesten iaf! Hoppas jag hinner ta en powernap mellan jobb och fest! :)

Jag ska nog vara nån slags vampyr denna gång också, tidigare har jag varit pumpa resp. vampyr:

 
2008-10-29
 23:10:11

10 år läker inte alla sår

Ikväll har det gått 10 år sedan den fruktansvärda branden på Backaplan där 63 ungdomar dog och ännu fler skadades, fysiskt men inte minst själsligt. Jag kan inte fatta att det har gått så lång tid nu, jag kommer fortfarande ihåg det så väl. Sorgen känns fortfarande lika tung. Jag skulle fylla 12 år det året, jag var så liten och ovetande om omvärlden men den händelsen kom att beröra mig väldigt starkt. Jag minns morgonen när jag väcktes av att mamma sprang in i mitt rum, förtvivlad och upprörd: Frida, du måste vakna, det har hänt nåt fruktansvärt inatt!

Jag vet att mamma ringde till dem vi kände som kunde ha varit där, jag minns hur rädd jag var att det skulle vara någon av dem. Som tur var hade ingen av mina kusiner varit där, men en tjej vi kände hade varit med och klarat sig med livet i behåll men med många förlorade vänner.

Jag var med min bästa kompis den dagen, vi gick in på textteve och läste namnen och åldrarna på alla identifierade offren då vi upptäckte att den yngsta som omkommit var jämnårig med oss, född 1986 och endast 12 år. Jag tror att jag engagerade mig så djupt känslomässigt i denna händelse just för att det var så nära på alla plan, alla kände nån som kände nån, det var folk i ens egen ålder och den stora sorgen var så påtaglig. Det var som om hela staden sörjde.
 

Min farmor bodde på Hisingen så jag hade varit på platsen där olyckan skedde många gånger. När vi sedan var i närheten bad jag pappa att få åka dit och tända ett ljus och lämna en dikt, vilket jag gjorde. Även om jag inte själv var direkt anhörig till någon drabbad så kände jag så starkt med dem. Känslan av se denna oändligt långa rad med ljus och blommor, brev och fotografier och byggnaden med det svartnade teglet går inte att förklara.


Jag känner mig fortfarande lika påverkad av denna händelse, jag tänker på den varje gång jag är på Hisingen och varje år vid den här tiden. Känslan av orättvisa är alltid lika stark. Ikväll sänder jag många tankar till alla de drabbade, de som förlorade vänner eller familjemedlemmar och de som överlevde och varje dag måste kämpa för att orka fortsätta.
2008-10-25
 22:21:54

Trötter

Shit, idag är jag trött. Kom nyss hem från jobbet (slutade 20 idag) o sitter redan med laptopen i sängen o ska snart sova. Ska iofs upp tidigt imorrn (börjar 7) så det är lika bra att (för en gångs skull) lägga sig i tid. Att vi får en timme extra under natten skadar ju inte heller ;)

Skulle egentligen behöva vara ledig för städning och plugg, men pengarna behövs verkligen nu när jag inte tar studielån!

Idag har jag:
  • Tränat core
  • Varit på Lindex och köpt en superfin tyllkjol + sjal
  • Cyklat en massa hit & dit
  • Jobbat 14 - 20
  • Inte hunnit med det jag tänkt

Jag är lika trött nu som då! (Men jag sover inte under mattan nuförtiden :P)
2008-10-24
 09:12:59

Morgonstund har gäsp i mund

Morning!

Sitter här och morgonsurfar, samtidigt som jag försöker vakna och parallellt skriva klart det sista på min hemtenta. Det går sådär. Jag borde varit klar med den för länge sedan. Har haft 2,5 dagar på mig att slutföra den, men min trytande disciplin har ställt till det för mig. I onsdags var iaf Issa här en stund och förgyllde min dag ♥ Jag har även tränat och påbörjat en stickning! (D.v.s. allt annat än det mest väsentliga) :P

Så här ser jag ut nuförtiden för de som undrar:
  
Jag ser alltid extra fet ut i fjortisspegelbilder (+5kg för bild & +5kg för spegel = +10kg :P)

Idag ska jag in till stan (råkade skriva satan men så illa är det inte :P) och luncha med m&m (mamma & mormor), sedan ska jag vaccineras och därefter jobba... Ska jobba resten av helgen också, därför måste jag kämpa klart med hemtentan nu! Ha en nice fredag! Tjing ♥
2008-10-23
 16:45:06

En något snyggare frog(g)

Yey, jag tror jag lyckats ändra lite på min fula bloggdesign som jag förut inte orkat bry mig om! :D Har hållt på med det ett tag nu, men det har jävlats och krånglat jättemycket, hoppas det funkar nu!

Eftersom min blogg varit så tråkig på senare tid, livar jag upp den med en bild som jag snott från min söta klasskamrat Saras bilddagbok (tagen av Sara under sagosittningen. )


PrinsessFrida och Mr. Frog (Saras lilla grodprins) :D
2008-10-21
 22:04:55

Kvällstankar (i huvudet på ett höstlöv)

Hello ♥

Här sitter jag för mig själv i köket och funderar. M ligger och sover (stackarn var jättetrött idag efter flera nätters sömnbrist +att han går upp kl.6 varje morgon för att hinna cykla till jobbet).

Jag känner mig litet tom för tillfället, som om någonting saknas. Jag orkar inte riktigt med saker som förut (fast det är ändå mycket bättre än förra hösten). I skolan orkar jag inte lägga ner så mycket energi som förut (okej, då gav jag jämt 150% och det var väl det som tog kol på mig), men jag känner att jag borde kunna göra mer. Det är som om jag förbrukat mina krafter på nåt sätt. (Visst, jag klarar av skoluppgifterna, men jag är van vid att ha mycket mer kämparglöd).


Bjuder på en random bild från min & pappas ballongfärd i våras.

Hoppas att det ordnar sig på nåt sätt. Energin kanske hittar tillbaks så småningom. Jag mår ändå inte dåligt, jag mår mycket bättre än i somras och jag är fortfarande supernöjd med utbildningen och klassen ♥ (Så ni behöver inte oroa er... Inte du heller, Fanny :P om du fortfarande läser)

Nu ska jag diska och lyssna på Harry Potter :), sen tänkte jag (för en gångs skull) pyssla litegrann om jag orkar.
2008-10-21
 14:27:50

Hemskt

Usch och fy vad jag har mått dåligt över detta idag. Hur kunde det ens hända? :(
2008-10-18
 15:18:49

No more svamptant

Har varit duktig och tränat idag igen, denna gång var det s-core som innebär styrkeävningar för mage och rygg - precis vad jag behöver! Inte lika svettigt som de andra passen, men det kändes bra att ta det lite lugnt idag. :)

Ikväll ska jag iväg och äta med Vickili, sen ska vi kanske på en korridorsfest hos en av mina goa klasskamrater :) Egentligen skulle Issa och Lenita hängt med, men ingen av dem kunde tyvärr denna gång :/

Så det blir "de gamla rävarna" ikväll alltså:

Rävarna back in the days...
2008-10-17
 19:36:13

Jag vill bo i en svamp, annars blir jag tant!?

Hej kära blogg!

Jag lever, men min laptop gör det nog inte länge till. Den är in a great need of omformatering av hårddisken eller liknande. I tisdags kväll kom jag hem från Borås, sedan dess har jag inte haft tid/ork att blogga. Det var en omtumlande kväll, först krockade pappa o jag med ett rådjur :/ vilket resulterade i att jag missade min buss vilket ledde till att jag sedan fick skjuts till stan av några (för mig) okända pizzeriakillar... Annars har det inte hänt så mycket.

Annars är det mycket plugg och en del träning. Igår var jag på step och idag var det MRL igen. Det är så underbart fantastiskt kul att gå på gruppträningspass! :) Jag är så glad att jag började igen. Men imorgon lär jag ha ont i vaderna igen... Sist jag varit på MRL kunde jag knappt gå p.g.a. värkande vader. Fridas logik: Mage-Rumpa-Lår = Vader?

När jag var hos frisören förra veckan tjatade han om att jag måste använda hårinpackning (vilket jag faktiskt gör), men ofta och länge för att inte förstöra mitt hår (som hans fru har gjort!?), det räcker inte med en halvtimme utan en timme minst! Helst ska jag sova med det under hela natten! (Nu tänker väl alla att mitt hår måste sett ut som en rishög med dessa anvisningar...)

Så nu sitter jag här med världens tant-badmössa (enorm, ljusblå och med en spetsliknande kant) i brist på annat och ser ut som en svamp,allt för hårinpackningens skull. Stackars M som får stå ut med synen av mig ikväll... (Hade jag haft en kamera till hands hade jag kunnat visa er ;))

Hoppas ni får en trevlig fredagkväll och att ni slipper se ut som tantsvampar. :D
Vill också säga tack för alla fina kommentarer, Lenita mfl


Jag ser mer ut som en champinjon än en kantarell...
2008-10-12
 14:32:05

Jag - ett höstlöv?

Här sitter jag och har ätit greksallad till "frunch" - mumsigt värre! :) Igår var jag verkligen helt död när jag kom hem från jobbet, lade mig för att vila en stund och väcktes av M två timmar senare: Klockan är halv sex, du kanske borde gå upp! Ändå var jag zombie resten av kvällen och slocknade rätt tidigt.

Idag ska mycket hinnas med: snart joggingtur med lite ärenden på vägen, sedan plugg, packning, städning och lite annat innan jag ger mig av till Borås igen.

Jag skojade med M efter att ha varit hos frissan och sade "Nu ser jag ut att ha klätt ut mig till ett höstlöv!" (ang. den röda färgen). Det skulle jag inte gjort för nu blir jag kallad för lövet här hemma :P Fast han gillar mitt nya hår och det är ju kul!

Eftersom jag ännu inte fastnat på bild, bjuder jag på lite andra höstbilder från Hindås istället:


Jag hittade fler kantareller än vad korgen rymde


Några smultron hittade jag också!


Mitt höstträd



Fina höstlövsfärger
2008-10-11
 06:19:24

Morning morning

Om inte min laptup hade varit fucked up, hade det funnits många fler inlägg här nu... Den har vid flertalet tillfällen  bestämt sig för att dö mitt i skapandet av blogginlägg (som jag inte borde skriva in direkt på blogg.se, jag vet) eller för att inte tala om hur seeg den har blivit. (Har jag nånsin nämnt att jag att jag inte är morgonmänniska? :P)

Jaja... I tordags var jag hos Frisören Sören (som jag brukar säga) och tog röda slingor (det blev ganska många fler än jag tänkt mig!) och klippte lugg (det skulle varit snedlugg) but I like it! :) Förändring behövs ibland! Bild kommer så fort jag fått kommit i närheten av en kamera ;)

Och på tal om Frisören Sören så kommer det ju givetvis från DLK:s "Hockeyfrilla", som jag nu kom att tänka på, haha:



Fult värre! ;) Som tur var blev det ingen hockeyfrilla, men man kan lugnt säga att luggen chockade mig till en början. När frisören fönade mitt hår fluffade den först upp sig på sidorna à la 80-/90-talsrockbandsfrill. Mindre snyggt :D

Snart ska man iväg och jobba. Kommer nog däcka ganska hårt när jag kommer hem. Sitter och inväntar en rejäl träningsvärk som borde anlända när som helst. Var på gruppträning på Sportlife igår, MRL (Mage Rumpa Lår)... Jobbigt och hur kul som helst! Jag ska köpa kort där nu. Dyrt, men värt! :)
2008-10-08
 20:58:16

Tjosan hejsan

Nu är jag återigen hemma; borta bra men hemma är att föredra! (Där fick jag allt till det!)

Bara två dagar återstår av VFU:n, vilket känns skönt. Det är helt ok i Borås, men nu börjar jag bli lite smått trött på åkandet. Jag tror det har satt sina spår att jag konstant pendlade mellan mamma och pappa i 16 år... även om det var det bästa just då.

Sitter för tillfället och flummar med Maja på msn. Vi har just haft en "tävling" om fula namn. Hon vann.


2008-10-01
 18:03:01

Sorry

Sorry för dålig uppdatering, dålig kommunikation (i form av att jag inte hör av mig till folk) samt dåliga svar på kommentarer i bloggen etc.

Den främsta anledningen till min frånvaro är att jag just nu åker som en pingpongboll mellan Göteborg och Borås där jag har min nuvarande praktikplats + en farmor som jag bor hos :)

Tack alla söta för kommentarerna jag fått, tack Lenita för allt fint du skrivit men som jag missat svara på, jag ska höra av mig när jag får mer tid över igen!

Nu kom pappa hit och vi ska äta middag, sen åka till Hindås, sen till Borås... sen ska jag till Hindås igen på fredag, till Göteborg på lördag och till Hindås/Borås på söndag igen, sedan tillbaks till Göteborg på tisdag igen... Ni fattar :P