2009-03-31
 11:04:37

Tjoho!

En underbar dag har börjat. Startade även denna dag med en joggingrunda, känns bra. Idag ska jag fixa en massa saker jag inte hann fixa i helgen, tex:
  • STÄDA (funderade på att lägga upp en bild på hur mitt skrivbord ser ut men jag får se ;))
  • Maila + ringa
  • Plugga klart till en gruppuppgift
  • Tvätta bilen
  • Beställa kursböcker
  • Rensa papper
  • Ev. ta fram påsksakerna :)
  • Gå på date med sensuella Isabella ;D ♥ <- sist men inte minst!
Är grymt laddad inför städningen, kan inte fatta hur man kan längta efter nåt som är så tråkigt! Jag har helt enkelt haft för lite tid till sånt under ett bra tag! Ska ladda upp med bra musik och myskläder :D Bäst att sätta igång, mycket som ska hinnas med idag!
2009-03-29
 13:14:58

Ett annorlunda vårtecken?

M: Nu jävlar är det vår, alla gamla gubbar är ute och cyklar!


Dagens balkongutsikt, tyvärr fick jag inte med de cyklande gubbarna!
2009-03-27
 03:36:13

Sömnproblem igen...

Har legat vaken sen 12 (d.v.s. när jag lade mig) o kan verkligen inte sova...För varmt/för kallt, för mycket tankar som snurrar, jobbiga ljud utifrån, tentaångest/vårkänslor, hungrig/törstig/kissnödig... O så går man upp för att se att marken utanför täckts av ett vitt snötäcke... Nu är det bara 2,5 timmar kvar tills jag ska upp. Hoppas jag lyckas hålla mig vaken under tentan.
2009-03-26
 15:43:50

Vårkänslor & tentaångest

Ännu en (panik)pluggardag på balkongen - lovely! (balkongen/skolskenet alltså...)


Gammal bild från när gräset var grönare och håret rödare

Konstigt att jag känner mig så positiv - är inte alls van vid det men det är ju underbart att vara glad! Hade nästan glömt hur det kändes att vara såhär upplyft. Vet inte om det beror på solen, Isabel eller naturläkemedlet mamma gav mig - kanske en kombination av allt :) En sak är då säker - det beror inte på morgondagens tenta som nog kommer gå käpprätt nedåt... :P

För att ta ner mig lite på jorden ser jobbet till att ringa och störa flera ggr/dag (samma konversationen over and over again) - man får ju inte bli alltför uppsluppen!  NEJ jag kan inte jobba denna vecka! Jag har haft konstant tentavecka sen 2 januari och hela mitt liv har fått läggas åt sidan + att kaospluggandet inte är slut än...
2009-03-24
 21:47:18

Things to do när man egentligen borde plugga II

1. Riva ut en théburk med 1 ton lösthé över hela köket 21:45 på kvällen efter en galet trött pluggdag + natt med alldeles för mycket sömnbrist & tentaångest + fortsatt pluggande framför sig *yes*
2. Skriva onödiga blogginlägg om skiten...
2009-03-23
 14:07:20

Jobbar på brännan

Japp, nu har jag hamnat med datorn på balkongen i solbrillor och linne. Det är ju nästan sommar och jag känner mig så lycklig trots att jag borde oroa mig över tentan.

Pappa ska komma hit så jag slängde ihop lite grahamsscones (fridafaktor: HÖG) och rörde ihop lite broccolisoppa. Men han tog tid på sig så jag hann påbörja min måltid före :P Kunde ju inte äta när arga tvättmaskinsgubben var här (han svor sig igenom hela reparationen, agro-macho-man :P).
2009-03-23
 09:27:31

Lycka är...

... att vakna på morgonen med sommarkänsla under ögonlocken p.g.a. solen som skiner in genom persiennen, med en plötslig lust att ge sig ut på joggingrunda...

Anti-lycka är att inse att man måste vara hemma större delen av dan i väntan på en tvättmaskinsreparatör.
2009-03-20
 15:58:54

Things to do när man egentligen borde plugga...

  • Smygäta naturgodis och strökolla på bloggar
  • Leta pajrecept på nätet inför fredagsmiddagen
  • Titta på onödigt dumma youtube-klipp
  • Bli hög på kaffe och tokförhöjd blodsockernivå = störd pluggkoncentration & sprallighet
  • Få för sig att putsa&spraya alla sina skor/stövlar
  • Omorganisera i köksskåpen
  • Ta promenader med långa omvägar
  • Städa och göra det så långsamt och omständligt som möjligt
  • Träna
  • ...

A.k.a. tentaflykt. En vecka kvar till tentan och det ser inte bättre ut än såhär. Nu måste jag dock skynda mig - snart dags för träning :P
2009-03-18
 09:45:41

Magaluf

Nu, efter mycket velande och många avvägningar, har vi äntligen bokat vår resa. Till Palma Nova-Magaluf blir det, en vecka i början av juni (bara några dagar efter min sista tenta)! Jag längtar så! :)

Det är bara en grej. Varje gång jag läser ordet Magaluf får jag Orups gamla hemska 90-talslåt på hjärnan och den är fullständigt omöjlig att reducera. Ni vet:



Nu fattas det bara att jag ska ta på mig ett par stora, urblekta jeans med en oformlig storblommig t-shirt innanför och dansa à la 90-tals-knatte-disco...

Stackars M, han är så trött på att höra låten nu (och jag med, gah!) :P
2009-03-15
 15:09:39

Vårsol

Var just ute på en underbar promenad i det fina fina vårvädret! Detta strax efter ett uppiggande Afropowerdance-pass ;) Sol och värme, precis vad vi behöver! Man riktigt känner hur kroppen suktar efter D-vitamin såhär års.

Häromdagen var det vinter och nu vår, man vet aldrig vad som väntar så det gäller att ta vara på varje enstaka tillfälle.

Lite mer av detta och det blir genast så mycket lättare att andas. Att leva.


En bild från en vårdag ett annat år
med Maja i Botaniska trädgården :)
2009-03-14
 19:50:58

Det ofrånkomliga helglistandet

Känns som jag inte fått nånting gjort idag fastän det blev en hel del gjort:
  • Fixat med bilen
  • Tagit en åktur och kollat ut var bilprovningen (och diverse annat) ligger
  • Handlat ny elektronik
  • Handlat massa mat
  • Ringt min käre far
  • Nu kommer jag inte på mer så det var kanske inte så mycket ändå :P
Imorgon måste jag göra allt annat:
  • Träna
  • PLUGGA massa
  • Städa hela lägenheten + hamsterburen
  • Beställa/bestämma resa
  • Borra
  • Ringa resten av familjen
  • Beställa Ellos-grejer
Insåg att jag helt glömde kolla på kameror på Elgiganten. Då behöver jag iofs inte ha dåligt samvete för att jag inte orkar göra några överambitiösa blogginlägg. Inget ont som inte för nåt gott med sig.
2009-03-13
 09:53:52

Frida goes optimist

Jag jobbar verkligen på det här med att vara mer positiv som den inbitna pessimist (realist) jag är.

T.ex. häromdagen när jag, frusen och övertrött, skulle åka buss hem runt 17 på eftermiddagen med en fullproppad försenad buss, slaskregnigt väder, en stor skolryggsäck, 2 tunga matkassar som tvingades åka runt på golvet bland en massa sörja, gloende människor, knappt en ledig stång att hålla sig i under bussens krängningar etc.

Mitt när jag stod där och blev petad på av en pensionärskäpp, undanträngd av en barnvagn och knuffad av småbarn insåg jag att det hade kunnat vara värre. Det hade kunnat vara högsommar, 40 grader i bussen med ofungerande AC, ett svettigt skrikande tonårsfotbollslag hade kunnat invadera bussen, ungen bredvid mig hade kunnat spilla ut sin smältande glass på mina bara ben samtidigt som ett getingbo uppenbarade sig i busstaket...

Det går alltså att vara optimist även de gråaste av dagar. Det gäller bara att ha lite fantasi.
2009-03-09
 22:40:03

Blablablä

Svinäckligt trött men lättad. Klarade en tenta som jag inte trodde jag klarat. Med nöd och näppe men godkänd. Tur det. Minsta lilla motgång och min energi är död.

Lyckades skriva nåt idag (i diktväg) om min skrivkramp som faktiskt kändes helt okej, tänkte publicera på bloggen men fegade ur. Vet inte hur personlig jag vill vara här. Å andra sidan vet jag inte om det var tillräckligt bra för sd. Nu var det snart två år sedan jag skrev det där fåniga om att börja skriva igen. Pinsamt med tanke på att det inte blev så. Skrivkramp.

Insåg att jag igår, kvinnodagen till ära, lyckades ägna hela dagen åt städning. Inte riktigt vad man borde göra kanske. (Fast även "herrn i huset" hjälpte till, så det var inte fråga om kvinnoförnedring på något vis :P) Nuförtiden är städning en riktigt rolig syssla, eller snarare
 - allt som inte har med studier att göra är underbart för tillfället.
2009-03-08
 13:11:20

Tentabakis

Sitter ensam i köket o har just ätit litet frukost. Insåg att jag var jättehungrig då jag inte ätit sedan 18-tiden igår och var uppe till 3 inatt. Vaknade med fruktansvärd huvudvärk. Ändå drack jag inte så mycket igår, men antar att sömnbristen gör sitt ;)

Det blev förfest och utgång igår efter eftermiddagstentan och det var trevligt men jag var väldigt trött och kände mig som vanligt lite tråkig. Vad är det som gör att vissa orkar vara ute till 5 på morgonen (oavsett hur lite de sovit eller hur mkt de druckit) medan jag blir trött vid 12, varje gång? Är jag pensionär i förskott? Varför? Vad är fel på mig? :P

Utanför fönstret regnar det men jag försöker hålla deppet borta och klamrar mig fast vid den lilla gnutta sol som sken på mig häromdagen och tände ett litet vårljus inuti mig.
2009-03-06
 10:25:01

Personlighetstest

Hittade ett intressant personlighetstest hos Evelina som jag glatt och snabbt fyllde i. Resultatet blev följande:




Tror det stämmer ganska bra, synd bara att arbetsterapeut inte stod med (men det fanns nog inte alls).

Här finns testet om man själv vill prova!
2009-03-05
 18:51:38

Fast

Ibland kan jag känna mig så fast i mig själv. Ibland önskar jag att jag bara kunde förändra allt, börja om på nytt.  Göra om mig själv till nåt bättre. Nån bättre. Så som jag helst velat.

Jag tänker mycket på personlig utveckling och jag tror att de flesta instinktivt ständigt strävar efter att utvecklas till det bättre (bättre = definitionsfråga, dock). Jag kämpar med mig själv varje dag, men många gånger känns det som jag bara trampar vatten. Jag försöker verkligen (mer än folk kanske tror) men det är inte lätt att förändra sitt sätt att vara, att reagera, att hantera känslor och oväntade otrevliga situationer (stora som små).

Jag kan hata mig själv och jag kan verkligen avsky de personer och situationer som har format mig och gjort mig till den jag är, den jag aldrig ville vara och aldrig slapp undan. Förstörde mig inifrån och ut.
2009-03-04
 14:29:47

Frida-stolen

Fastnade på en massa möbelsidor under "lunchrasten" i tentapluggandet. Surfade runt efter snygga stolar och passande nog hette Mios version av stolstypen jag letade efter just Frida ;)

...fast priset var nog inte riktigt i min smak :S (fast det gör inget, för jag föredrar ändå oäkta läder)
2009-03-01
 21:52:07

Note to myself:

Jag ska aldrig mer dricka (en stor) redbull igen.
Jag ska aldrig mer dricka (en stor) redbull igen.
Jag ska aldrig mer dricka (en stor) redbull igen.
Jag ska aldrig mer dricka (en stor) redbull igen.
Jag ska aldrig mer dricka (en stor) redbull igen.
....

(Har inte mått så här illa på länge)
2009-03-01
 12:10:38

Tobleronehumör

Det måste vara nåt allvarligt fel på mig, jag har det senaste halvåret haft en humörsvängningskurva à la toblerone. Fortast går det mellan normal/glad - otröstligt jätteledsen/arg/förbannad på mig själv. Givetvis blir detta också ännu värre under stress- och tentaperioder.


Tur att chokladen ser så äcklig ut på bilden så jag slipper bli sugen,
fattas bara att man ska behöva bli ännu fetare mitt i allt elände