2008-12-31
 12:08:47

2008 enligt M



Jag: Nu när det är nyår och dags att sammanfatta året, vad är det bästa som hänt dig under 2008?
M: Du
Jag: Men vi har ju varit tillsammans i flera år!?
M: Men du händer mig varje år...
2008-12-29
 12:07:44

Vart tar tiden vägen?

Jag överlevde julen, det blev "endast" 2 julfiranden och ett släktkalas varvat med jobb emellanåt och alldeles för lite tid till plugg. Det hade verkligen varit välbehövligt med ett riktigt jullov, tur att vi ska få det de andra utbildningsåren!

Snart är det återigen nytt år och jag har knappt hunnit bearbeta att det andra försvunnit. Pratade nyss med M om åren som gått, ingen av oss kan minnas riktigt vad som hänt de senaste 3-4 åren... När man mår dåligt och lever ett  stressigt liv är det som om tiden flyter ihop och man kan inte riktigt urskijla när och var saker hände och en del händelser minns man inte alls... Obehagligt är det, att uppleva sitt eget liv som ett dimmigt töcken och att inte kunna se skillnad mellan drömmar och verklighet...



Bild som jag tog förra nyåret

Tur är det  ändå att jag har mina drömmar, både stora och små. Sådana saker som får mig att orka en dag till. Mina drömmar och mina närstående är i slutändan alltid det viktigaste.
2008-12-21
 12:42:17

Fjärde adventsdepp

Jag börjar bli trött på att gå runt och känna mig deppig nu, att ha svårt att finna mening i saker och tryckas ned av det där tunga som kommer över mig. Till viss del beror det på att saker som hände förra helgen, men också hela känslan av jul - stress, samvetskval och ångest. Jag ska fira jul tre gånger (alla tre dagarna) trots att jag egentligen inte orkar och ändå känner jag mig otillräcklig för att jag inte hinner med alla länge nog. Tur att vi har bil den här gången iaf.


Såhär mysigt såg det ut här hemma förra julen...

Att dessutom behöva gå runt och känna ständigt dåligt samvete för att jag borde plugga mer gör inte saken bättre. Jag har så svårt att fokusera mig på böckerna just nu, även när jag verkligen försöker.

På dagens todo-lista:
  • Plugga - har ca 5 böcker kvar att plöja...
  • Baka pepparkakor med M - senare om det finns ork
  • Julklappspyssla - godis och broderi
  • Städa, handla, laga mat... det vanliga
  • Se film med M - försöker ha nåt roligt att se fram emot
2008-12-17
 11:24:29

Ett livstecken

Jag har verkligen varit världssämst på att blogga på senare tid. Har varken haft tid eller energi. Bilder har det också blivit ont av, eftersom jag fortfarande inte har nån kamera (får fixa det efter jul) och M:s är så jobbig att ladda över bilder från.

Lite saker som hänt:
  • Vi har fått en bil (från M:s ena syster) som vi ska hämta på lördag :)
  • Första psykologikursen är avklarad, nu är det tentaplugg inför nästa kurs som gäller
  • Jag har fyllt år igen och blivit firad av både vänner och närmsta familjen (har märkt att det inte är lika kul att fylla år längre, känner mig mest gammal...)


Jag o Petra på min 20-årsdag för 2 år sedan
(då var håret ännu mörkare)
 
Födelsedagsfesten i år blev tyvärr inte riktigt som jag tänkt mig, eftersom det blev alldeles för kort för de som inte skulle med ut medan andra ville ut tidigt. Det är alltid svårt när man vill allas bästa... Men det kommer fler tillfällen och då ska det bli bättre och längre!

Nu ska jag sätta mig och plugga, blev just tvungen att jaga rätt på en förrymd hamster i hela lägenheten :P Ha det bra ♥
2008-12-04
 21:14:22

Dött var det här

Det ekar inne på min blogg just nu, har ni märkt det? ;P

Jag har som vanligt varit upptagen av pluggande, litegranna jobbande, vetrinärbesök och julpynt däremellan. Nästa vecka är det examination och under den helgen fyller jag år, då får det bli party i dubbel bemärkelse! :) Längtar tills denna period är över (fast då måste jag å andra sidan börja plugga på januaritentan... men det blir nog lugnare hoppas jag!)


Snart dags för lussebak!

Ha det fint ni stackare som läser min ekande blogg